Een liefdesaffaire met Colombia

(Saisonnier) Carmen Angel en Rob Pevitts leren elkaar in 2005 kennen tijdens hun studie aan
het Le Cordon Bleu Culinary Institute in San Francisco. Drie jaar later verhuist het stel naar Medellín en, enthousiast om hun culinaire kennis te delen in de tweede grootste stad van Colombia, beginnen ze aan hun eerste project. Carmen Restaurante is één van de eerste en opeenvolgende stappen in het op één na meest biodiverse land ter wereld. Dertien jaar later is het tonen van ingrediënten, producenten en traditionele kooktechnieken een concept dat het duo toepast in hun 7 restaurants.

De groep omvat het Don Diablo steakhouse, Moshi (Aziatische smaken met Caribische ngrediënten), Sushi Bar (omakase met lijngevangen vis van de Colombiaanse kust), X.O. in Medellín, evenals Carmen Cartagena en de opening van Sala 23 dit jaar in Cartagena de Indias. Tegenwoordig leidt het echtpaar Grupo Carmen en zijn ze partners in X.O. met Mateo Ríos en Sebastián Marín, de koks die tien jaar geleden als 18-jarige stagiairs begonnen.

Published in Culinaire Saisonnier (NL) Winter 2022.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *